Kategorier
Hvad andre har sagt om ledelse

Det lille ord, med den ubetingede største betydning – PYT

Jeg har gennem årene erfaret, at evnen til at kunne sige ”pyt” og trække på skuldrene, er en af de vigtigste evner at besidde. Fordi, når kravene om ansvarlighed, hastighed, præcision, og nærvær konstant øges, så er det væsentligt at kunne sige ”pyt” engang imellem, når det ikke ligge går som det var tænkt og planlagt. 

Mindre stress

For jo mere kravene og forventningerne øges, jo større sandsynlighed er der også for, at det smutter. Hvis ikke vi formår en gang imellem at sige ”pyt”, så ender vi i stedet med stres og en oplevelse af, ikke at slå til.

Derfor er det så vigtigt at vi siger ”pyt” når nu noget sker, og ”ulykken” ikke er større end som så. Nyeste stressforskning viser faktisk, at hvis vi evner at være rundhåndede med ”pyt” i vores hverdag, så udmønter det sig i mindre stress og færre frustrationer. Der er noget befriende ved at kunne trække på skuldrene og sige ”pyt”, at slå det hændte hen og se fremad.

Men ”pyt” må ikke misbruges. Og slet ikke tages i anvendelse, når vi har svigtet vores forpligtigelse eller ansvar. Det er ikke en undskyldning, eller en tilladt overspringshandling. 

Køb dig til indre fred.

Derfor skal ”pyt” bruges med omtanke – når irrationalitet og frustration over forhold vi ikke selv er herre over, krydser vores vej. Som når nu S-toget for gud ved hvilken gang, ikke kører. I stedet for at blive frustreret og lade sin harme og vrede gå ud over sagesløse ansatte, så sig ”pyt” og køb dig til lettelse og indre fred. Det er alligevel et forhold som du ikke kan gøre noget ved.

Det vigtigst med ”pyt” er også at det signalerer, at alt ikke skal være perfekt. Og i en verden der jagter det perfekte og idealet, kan det være af stor værdi, at evne at sige ”pyt”, en gang imellem.

For ”pyt” handler i bund og grund om, at lære at give slip, og ikke lade sig gå på af alt og alting.

Af Kim Foss Lund

At være en leder som er en forandringsagent, betyder for mig, at jeg er nysgerrig på hvad der driver og motivere mine medarbejdere. Derfor spørger jeg nysgerrigt ind til “hvad gør de” og “ hvorfor de gør det”, og med afsæt i min erfaring som leder gennem 11 år, arbejder jeg videre med medarbejderen omkring at skabe mening for dem i deres arbejde, og med deres personlige og faglige udvikling.
Jeg søger løbende udvikling som leder, gennem inspiration fra bl.a. ledelsesbøger, og via tværgående samarbejder og sparring med andre lederkolleger. Ved seneste ledermåling opnåede jeg en score på 92 mod bankens benchmark på 80.

Jeg anser høj kundetilfredshed og loyalitet som altafgørende for virksomhedens berettigelse. Derfor er det vigtigt for mig at tænke ude fra ind. Det gør jeg ved altid at
spørger “hvorfor” og “for hvem”. Når begrebet “kunden i centrum” italesættes, så
bliver jeg nysgerrig på hvordan netop den enkelte medarbejder, arbejder med sit kundesyn. Vi mener alle vi har kunden i centrum, men hvordan forstå vi det hver især? Derfor arbejder jeg meget med at skabe kontekst som rammen for eksempelvis kundeservice.

Desuden arbejder jeg altid med medarbejderens stærke sider, og har fokus på at få endnu mere af det, som den enkelte er god til. Det handler om at gå fra fremragende til excellent. Dermed bliver medarbejderen holdetsstærkeste spiller, og samtidigt får kunden den bedste service. Og ved at styrke hver enkeltes spidskompetencer får jeg det stærkeste hold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.